Второ място на национално ниво за училищния вестник

Вестник  „Училищен звънец“ на ОУ „Св.Св. Кирил и Метдоий“ - гр. Първомай, издаван по проект "Твоят час", участва в конкурса „Григор Попов“ и се класира на второ място (след вестник „Усмивка“ на СУ  Проф. д-р Асен Златаров“) в категорията „Вестник на хартиен носител“.

Екипът на вестник се състезава с 41 екипа от цялата страна. В конкурса са участвали 155 автора на 246 материала, най вече с публицистика, интервюта, есе, очерк и репортаж. Конкурсът се организира от Центъра на ученическо техническо и научно творчество“ съвместно с община Разград за пета поредна година, а от 3 години е в Националния културен календар. Журито, съставено от публицисти, журналисти и краеведи, е било впечатлено от първомайските вестници с успешното покриване на основните критерии – да популяризират личности и събития с принос за образованието и културата, да възпитават уважение към хората, да съдействат за творческа, изследователска и краеведска дейност.

 

Организаторите поздравиха екипа на „Училищен вестник“ и ръководителите му Дора Караманова и Гергана Аспарухова за начина по който допринася за запазване на добрите традиции.

 

Официалното награждаване се състоя в Разград, на 31 март 2017г.

 

Отвори / Разгледай Грамота >>